Duvé Medica

DUVÈ MEDICA Medicinsk Hudvård


Naturlig och frisk hud - utan att riskera din hälsa! Den näst viktigaste först, det viktigaste är nog ändå de goda resultat du kan uppnå med våra produkter.


Alla våra produkter är:


• Fri från parabener

• Inga hormonstörande ämnen

• Utan parfym

• Fri från färgämnen

• Inga cancerframkallande ämnen

• Utan de ämnen som ökar förekomsten av pormaskar


En liten historia:

Duve Medica, ett svenskt hudprogram, firade år 2013 10 år i Norge.

Vi vill att våra hudprogram hjälpa människor med solskadad / åldrande hud och hudproblem i allmänhet, för att återfå en naturlig, frisk, fräsch och ungdomlig hud.


Mitt stora intresse för huden kommer från min bakgrund som chef för det svenska läkemedelsföretaget Pharmacia forskning om torr hud. Under denna tid utvecklade inklusive produkt HTH. Tre års arbete Obagi i Skandinavien gav ytterligare ökad kunskap om hur man håller huden ung. Dessutom, de sex år som hudläkare på Q-meds laboratorium mig mer insikt i behovet i hudföryngring. Samtidigt blev jag allt mer intresserad av att erbjuda effektiva produkter utan de biverkningar som många fortfarande upplever när de gjort hudvårdande behandlingar. Och med det, i princip, började jag utveckla Duve Medica Hudprogram. 


Vad är anledningen till att behovet av säkra / säkra produkter i dag är större än någonsin?


Under de senaste åren, har överkänslighet för hushållsprodukter såsom rengöringsmedel, hårfärgningsmedel och speciellt hudkrämer, ökat dramatiskt, och sedan 1980 antalet personer med allergi / överkänslighet fördubblats.


Utvecklingen av sensibilisering sker över tid och det kan ta många år innan den övergår till "full blom".


Förklaringen till ökningen är enkel:


1 Ungdomar börjar mycket tidigare med kosmetika, förutom att de använder också mer och mer produkter i sin dagliga hudvård.


2 industrin som utvecklar och tillverkar kosmetiska produkter har haft en ensidig fokusering på effektivitet och inte varit tillräckligt öppen och villig att ändra innehållet i sina produkter i form av säkra ingredienser.


Dagens produkter strävar efter att gå djupare i hudlagren för att få önskad effekt, till exempel för produktionen av kollagen. Detta betyder att ingredienserna kommer också i kontakt med blod, och det är därför viktigt att säkra innehållsprodukterna.


Vår produktutveckling har visat att det är möjligt att tillverka produkter som inte bara är mycket effektiva utan också säkra. Vi på Duve Medica har alltid sökt säkra lösningar och vi använder endast aktiva substanser som är väl dokumenterade både vad gäller säkerhet och effektivitet. Vårt huvudsakliga fokus har alltid varit och kommer alltid att vara, att hitta bättre och säkrare lösningar och produkter än dagens befintliga.


Utvecklingen av säkra och effektiva produkter är inte en engångsföreteelse, det är en pågående process.


Sedan 2010 har vi arbetat för att föra fram "Norges säkraste medicinska hudprogram". Detta trots att vi bara hade tre kända fall av reaktioner på våra produkter.


Vi är nu glada att kunna säga att vi (i detta fall) är klar med våra förberedande studier och vår utveckling, och kan presentera ett helt reviderat hudprogram, vilket ger maximal säkerhet, utan att offra den kraft och det goda resultat som vårt hudprogram är känt för.


Idag, de största dermatologikliniker i Norge är stora kunder i Duve Medica Hudprogram. Vi använder de mest beprövade och mest väldokumenterade substanser i våra produkter. Det innebär att du inte kommer att hitta några "snygga" ingredienser i våra produkter. Det avspeglas också i våra neutrala förpackningar, där det viktigaste för oss är att den är lufttät så att komponenterna inte försämras, och förhindra uppkomst av bakterier.


Du kommer inte heller att hitta stora glassiga reklamaffischer från oss i tidningar och tidskrifter. Vi lägger pengar på produktutveckling istället, och litar på att våra nöjda kunder är våra bästa marknadsförare. Något som hela 10 år i Norge, utan reklam, redan bekräftat att de är.


Vi lovar inga dramatiska resultat över en natt - hudförynging är mer en filosofi än en behandling. Tålamod är ett viktigt sökord, vilket ger bättre resultat för dem som väljer denna strategi.


Även om vi inte kan garantera dramatiska resultat över en natt, så kan vi  garantera ett resultat som kommer att göra dig lyckligare.


Vår hemsida ska vara en kunskapsbank, där du lär dig att hålla din hud så naturlig, fräsch och ungdomlig som du känner att du verkligen är.


Trevlig läsning!


Uttalande från hudläkare    Sam Persson