Fillers

Fillers

Fillers" refererar oftast till kosmetiska fillers som används för att minska rynkor och återställa volym i ansiktet. De används ofta för att ge en ungdomligare och slätare hud. Består av hyaluronsyra som är en naturlig substans i kroppen som hjälper till att binda vatten och ger huden dess elasticitet. Det ger en naturlig känsla och ser naturligt ut. Dessa fillers kan också reverseras med hjälp av ett ämne som kallas hyaluronidas om resultatet inte är som önskat eller om det finns komplikationer. Godkända och beprövade fillers är de som har genomgått kliniska prövningar och fått godkännande från medicinska myndigheter.

Några av de vanligaste och mest godkända filler som innehåller hyaluronsyra är Restylane och Juvéderm 


Läppfiller

Behandlingsprocess: Läppfillers injiceras med hjälp av små nålar. Före behandlingen kan lokalbedövning användas för att minimera obehag. En behandling tar vanligtvis inte lång tid, och resultatet kan vara omedelbart synligt.

Effekttid: Effekten av läppfillers varierar beroende på faktorer som typen av filler som används, individuella biologiska variationer och behandlingsområdet. Resultaten kan vara synliga i flera månader upp till ett år, och vissa personer väljer att göra regelbundna upprepade behandlingar för att bibehålla resultatet.

Risker och biverkningar: Liksom alla kosmetiska ingrepp finns det vissa risker och biverkningar för läppfillers. Det kan inkludera svullnad, blåmärken, rodnad och i sällsynta fall allergiska reaktioner. Det är viktigt att diskutera eventuella risker med din behandlande läkare och välja en erfaren och kvalificerad professionell för att minimera riskerna.

Konsultation: Innan du väljer läppfillers är det viktigt att boka en konsultation med en kvalificerad medicinsk professionell. Under konsultationen kan du diskutera dina mål och förväntningar samt få information om behandlingen och eventuella risker.


Tear-Trough

Tear trough injection är en kosmetisk procedur som används för att behandla området under ögonen, känt som tear trough. Tear trough refererar till den naturliga skåran som bildas där ögonlocket möter kinden. Målet med tear trough-injektioner är att minska synligheten av mörka ringar, skuggor eller förlust av volym i detta område.

Speciell fillers injiceras strategiskt under ögonen för att återställa volym, jämna ut huden och minska mörka ringar. Hyaluronsyra är ett ämne som naturligt finns i kroppen och hjälper till att binda vatten, vilket ger volym och elasticitet till huden.


Kinder/Kindben

Kindfillers används för att öka volymen i kinderna och återställa förlorad volym på grund av åldrande eller genetik. Det kan också användas för att förbättra ansiktskonturerna och ge mer definition åt kindbenen.


Haka, käkvinkel, tinningar, näsa, nasolabialveck, marionettlinjer

Förstärka konturen i käkvinkeln återskapa linjerna, framhäva och och ge lyft och förstärkning av tinning och haka för att framhäva och lyfta dina ansiktsdrag. Minska eller eliminera linjer i nasolabial och marionettlinjer

 


Glabella/Käkmuskler/Hals

Muskelavslappande injektioner för att behandla området mellan ögonbrynen. Denna behandling är vanlig för att minska synligheten av rynkor och linjer i detta område.

Käkmuskler: för att minska anspänning och smalna av käken.

Hals: Minska kraftiga senor på halsen

Hur det fungerar: Muskelavslappande är en neurotoxin som blockerar nervsignaler i muskler, vilket resulterar i tillfällig muskelavslappning.

Behandlingsprocess: Muskelavslappande injiceras i små mängder specifika områden. Proceduren är oftast snabb och kräver ingen återhämtningstid.


Acneärr, Ärr

Behandlas punktvis med skinbooster i flera omgångar, behandlingen går också utmärkt att kombinera med kemiska peels.


Hur länge håller effekten?

En behandling med fillers syns omedelbart och det resultatet kan vara upp till ett år. Med uppföljningsbehandling sex till nio måneder efter den förste behandlingen, kan den synliga effekten vara upp till 18 månader.

Efter en läppbehandling kan det vara behov för uppföljningsbehandling efter sex månader.

 


Hur kommer jag att se ut omedelbart efter behandlingen?

Eftersom behandlingen är snabb och utan kirurgi, kan du utan större problem gå tillbaka till jobbet eller dina vardagliga sysslor, men du måste räkna med med enstaka reaktioner som hör till injektionsbehandlingen. Det är vanligt att man blir röd, svullen, öm eller får klåda i det behandlade området. Dessa reaktioner försvinner normalt av sig själv efter en till två dagar. Efter en läppbehandling kan du vare svullen något längre. Andra reaktioner kan i sällsynta fall vara upp till två veckor. Du bör alltid diskutera eventuella behandlingar och sjukdomar du har haft tidigare med behandlaren vid konsultationen. Behandlaren kan också ge dig mer information om eventuella reaktioner.


För att minimera risken för blåmärken vid injektionsstället

där vi injicerar fillers, så rekommenderar vi att ni inte intar läkemedel som innehåller blodförtunnande eller hälsokost preparat minst en vecka före behandlingen.

Ring gärna och fråga om ni känner osäkerhet inför något läkemedel eller hälsokosttillskott.

 

Om Restylane

Våra fillers var den första hyaluronsyrafillern i världen när den kom 1996 och är världens mest dokumenterade och använda med cirka 50 miljoner behandlingar gjorda.

Idag finns en stor mängd fillers på marknaden, en del är inte utvärderade och andra kan vara rena förfalskningar och kopior – svenska Läkemedelsverket har utfärdat varning för det. Hos oss kan du vara trygg att vi köper våra fillers direkt från leverantören och att vi väljer de bästa och säkraste produkterna som finns på marknaden. SonriSas har arbetat med med origialprodukterna ända sedan starten och har omfattande utbildning och erfarenhet av behandlingarna.

Dessa fillers från Galderma (f.d. Q-med) finns numera i många varianter för olika behandlingar och finns med eller utan lokalbedövning.